Danish Plant Based cu vanilie și fructe proaspete

Ingrediente

MOD DE LUCRU

Frământare

Frământare: 4 minute lent + 6 minute rapid

Temperatură aluat: 18 - 21°C

Relaxare: 10 minute în folie, la -18°C

Laminare: Pe mijlocul bucăţii de aluat întins în formă dreptunghiulară se așază placa de grăsime.
Capetele aluatului se împăturesc peste placa de grăsime Mimetic 32 A.
Aluatul se întinde până la grosimea de 7 mm, se fac 2 pliuri în 4 (duble) succesive, rotind de fiecare dată aluatul la 90° în jurul axei.

Relaxare: 10 minute la -18°C

Modelare

Modelare: Se aplică aluatul colorat peste aluatul laminat astfel încât să acopere toată suprafaţa. Se întinde până la grosimea de 3 mm, se decupează ștraifuri de 2 cm pentru bază și lungimea de 12 cm, fiecare ștraif se taie pe mijloc și se răsucesc pe interior.

Dospire finală: 55 - 60 minute la 35°C, umiditate relativă 70 - 80%

Cremă vanilie Plant Based

Se mixează Cremyvit Vanilla Plant Based împreună cu apa rece și se lasă 10 minute la frigider înainte de utilizare.

Coacere

Decorare înainte de coacere: Se pulverizează cu Sunset Glaze CL (10% diluţie cu apă).

Umplere după coacere: Cu ajutorul poșului se adaugă crema de vanilie, Cremyvit Vanilla Plant Based și se decorează cu fructe proaspete.

Coacere: Cu puţin abur la începutul coacerii

Temperatura de coacere: 180°C, cuptor convecţie

Timp de coacere: 14 - 15 minute