Frământare: 4 minute lent + 6 minute rapid
Temperatură aluat: 18 - 21°C
Relaxare: 10 minute în folie, la -18°C
Laminare: Pe mijlocul bucăţii de aluat întins în formă dreptunghiulară se așază placa de grăsime.
Capetele aluatului se împăturesc peste placa de grăsime Mimetic 32 A.
Aluatul se întinde până la grosimea de 7 mm, se fac 2 pliuri în 4 (duble) succesive, rotind de fiecare dată aluatul la 90° în jurul axei.
Relaxare: 10 minute la -18°C
Modelare: Se aplică aluatul colorat peste aluatul laminat astfel încât să acopere toată suprafaţa. Se întinde până la grosimea de 3 mm, se decupează ștraifuri de 2 cm pentru bază și lungimea de 12 cm, fiecare ștraif se taie pe mijloc și se răsucesc pe interior.
Dospire finală: 55 - 60 minute la 35°C, umiditate relativă 70 - 80%
Se mixează Cremyvit Vanilla Plant Based împreună cu apa rece și se lasă 10 minute la frigider înainte de utilizare.
Decorare înainte de coacere: Se pulverizează cu Sunset Glaze CL (10% diluţie cu apă).
Umplere după coacere: Cu ajutorul poșului se adaugă crema de vanilie, Cremyvit Vanilla Plant Based și se decorează cu fructe proaspete.
Coacere: Cu puţin abur la începutul coacerii
Temperatura de coacere: 180°C, cuptor convecţie
Timp de coacere: 14 - 15 minute