Danish cu vanilie și ciocolată

Ingrediente

MOD DE LUCRU

Frământare

Frământare: 4 minute lent + 6 minute rapid

Temperatură aluat: 18 - 21°C

Relaxare: 10 minute în folie, la -18°C

Laminare: Pe mijlocul bucăţii de aluat întins în formă dreptunghiulară se așază placa de grăsime.
Capetele aluatului se împăturesc peste placa de grăsime Mimetic 32 A.
Aluatul se întinde până la grosimea de 7 mm, se fac 2 pliuri în 4 (duble) succesive, rotind de fiecare dată aluatul la 90° în jurul axei.

Relaxare: 10 minute la -18°C

Modelare

Modelare: Se aplică aluatul colorat peste aluatul laminat astfel încât să acopere toată suprafaţa. Se întinde până la grosimea de 3 mm, se decupează pătrate cu baza de 7 cm, cu ajutorul unui cerc se taie pe mijloc și se aduc colţurile unul peste celălalt.

Dospire finală: 55 - 60 minute la 35°C, umiditate relativă 70 - 80%

Cremă vanilie Plant Based

Se mixează Cremyvit Vanilla Plant Based împreună cu apa rece și se lasă 10 minute la frigider înainte de utilizare. Ulterior se încoporează și pepitele de ciocolată, Belcolade Grains Noir.

Coacere

Umplere după coacere: Cu ajutorul poșului se adaugă crema de vanilie, Cremyvit Vanilla Plant Based și Belcolade Grains Noir.

Coacere: Cu puţin abur la începutul coacerii

Temperatura de coacere: 180°C, cuptor convecţie

Timp de coacere: 14 - 15 minute

Glazurare

Imediat după coacere se glazurează prin pensulare cu Harmony Sublimo Glaze & Go.