Se întinde aluatul la o grosime de 2-2,5 mm. Lățimea foii trebuie să fie de minim 40 cm.
Pe jumătate din lățimea foii se întinde crema de vanilie preparată în prealabil.
Se presară chips-uri de ciocolată peste crema de vanilie.
Se suprapune jumătatea de aluat fără cremă.
Se taie fâșii de 2,5 cm lățime.
Se răsucesc fitilele de 4 ori și se lasă în tăvi.
Dospire finală
+/- 70 minute la 28°C, 85% umiditate relativă
Decorare înainte de coacere
După dospire, se aplică soluția pentru luciu Sunset Glaze (cu pulverizatorul sau cu pensula).
Temperatura de coacere: 210°C
Timp de coacere: 18 minute
Crema de vanilie se obține prin amestecarea a 350 g Cremyco cu 1 l apă rece. Se mixează 2-3 minute până la omogenizare. Înainte de folosire, se lasă 10 minute la rece pentru setare.