Se mixează toate ingredientele la viteză mare timp de 8 minute. Se întinde compoziția obținută pe o tavă tapetată cu hârtie și se coace 5-6 minute la 190°C cu abur în primul minut.
Se încălzește laptele și Puraser Cheese Filling. Se adaugă gelatina hidratată în apa rece. După răcire se încorporează Passionata semi-bătută.
Se toarnă Topfil Sour Cherry 40% în forme sferice din silicon și se congelează.
Se topește untul de cacao și ciocolata albă. Se adaugă uleiul. Se folosește la 40°C. Se scufundă mousse-ul congelat folosind o scobitoare. Se lasă la setat pe o hârtie de copt.
Se topește untul de cacao, se adaugă colorantul. Se aplică prin pulverizare pe produsul congelat.
Se toarnă mousse-ul în 2/3 din forma de silicon, se adaugă inserția și se închide forma cu un disc din blat. După congelare, se scufundă prăjitura în glazura crocantă, apoi se aplică stratul de unt de cacao colorat.
Autor: Andrei Stănescu
Nivel complexitate:
Rețetă dezvoltată de Andrei Stănescu, consilier tehnic Puratos, pasionat de deserturile delicate, ce dezvăluie texturi și arome spectaculoase.