4 lent + 10 min rapid. Margarina se adaugă in ultimele minute de frământare
Temperatura aluatului
30-32° C
Relaxare
5 min-10 min
Umplutură
Se amestecă Tegral Walnut Filling cu apă, se lasă 15-20 min pentru hidratare.
Se poate adăuga cacao, după preferinţă. Cantitatea totală de umplutură trebuie să fie circa 20% din cantitatea de aluat.
Divizare
În funcție de dimensiunile tăvii
Metoda 1 (pentru cozonac simplu): Aluatul se divizează în bucaţi de 1100 g şi se premodelează rotund.
Metoda 2 (pentru cozonac împletit): Aluatul se divizează în bucaţi de 290 g şi se premodelează rotund.
Dospire intermediară
10 min
Modelare
Aluatul se întinde foaie de circa 0,5 cm grosime, se întinde umplutura pe toată suprafaţa şi se rulează în formă de fitil.
Metoda 1 (pentru cozonac simplu): 440 g umplutură, fitilul se aşeaza în tava unsă în prealabil cu Puralix (emulsie tavi).
Metoda 2 (pentru cozonac împletit): 220 g umplutura pe un fitil, se împletesc cele 2 fitile şi se aşează în tava unsă în prealabil cu Puralix (emulsie tavi).
Folosim cookies pentru a vă oferi cea mai bună experiență pe website-ul nostru, pentru a recunoaște vizitele și preferințele repetate, precum și pentru a măsura și analiza traficul. Pentru a afla mai multe despre cookies, inclusiv cum să le dezactivați, consultați politica noastră privind cookies. Dând click pe „Accept toate cookies”, sunteți de acord cu utilizarea tuturor cookies-urilor