Cele mai populare tendințe în ciocolaterie pentru 2025

25 oct. 2024

Agricultura sustenabilă, echilibrul nutrițional dintre produsele pe bază de plante și super-ingredientele

Captivează-ți clienții profitând de aceste 4 tendințe populare în industria ciocolatei în 2025. De la creșterea bruscă în ceea ce privește practicile de agricultură sustenabilă și inovațiile pe bază de plante la încorporarea super-ingredientelor și căutarea echilibrului nutrițional, aceste estimări de tendințe bazate pe monitorizarea globală a consumatorilor online vor remodela industria ciocolatei. Folosește-le în avantajul tău, ca ciocolatier, comerciant de deserturi sau profesionist în domeniul cercetării și dezvoltării!

1. Agricultura sustenabilă

Industria alimentară are un impact semnificativ asupra schimbărilor climatice, iar rolul său în atenuarea acestora este esențial. Consumatorii sunt conștienți de acest lucru, ceea ce a dus la o apreciere în creștere a produselor realizate prin practici agricole sustenabile. Aici sunt incluse metode precum grădinăritul pe verticală, aprovizionarea din surse locale, agricultura regenerativă, agricultura hidroponică sau chiar tehnicile de ultimă generație, precum fermentația de precizie. Aceste abordări inovatoare sunt favorizate de consumatori pentru abilitatea lor de a reduce impactul asupra mediului.

Am observat consumatorii din toate piețele discutând online și căutând alimente produse sustenabil, cel mai mare interes fiind observat în rândul consumatorilor vorbitori de chineză și engleză. Anticipăm că tendința agriculturii sustenabile va crește în aceste regiuni în 2025, cu rate de creștere preconizate de 25% și respectiv 11%. Reglementările precum Pactul Verde European și Regulamentu UE privind produsele ce nu provin din defrișări (EUDR) sunt adesea elementele care generează tranziția către surse sustenabile în industria alimentară.

Consumatorii sunt conștienți de provocările cultivării și procurării ingredientelor, în special pentru produsele din ciocolată. De aceea, este necesară transparență absolută. Asigură consumatorii că produsele tale conțin cacao din surse etice, de la fermieri care practică agricultura sustenabilă. Cu ajutorul etichetelor și certificărilor, poți să reasiguri oamenii că produsele tale care conțin ciocolată sau ingrediente pe bază de cacao conțin cacao obținută prin agricultură sustenabilă. Este la fel de important și să împărtășești poveștile fermierilor și ale comunităților lor care cultivă boabele de cacao, prezentând practicile lor sustenabile. Astfel, vei crește gradul de transparență și vei adăuga autenticitate mărcii tale.

2. Produsele pe bază de plante

Dietele pe bază de plante au devenit o practică uzuală, existând un interes global stabil pentru ciocolata pe bază de plantă. În țările vorbitoare de chineză și italiană, estimăm o creștere semnificativă a cererii până în 2025. Pe măsură ce dietele vegane și flexitariene sunt normalizate tot mai mult, cerințele consumatorilor pentru gustări și deserturi cu ciocolată pe bază de plante evoluează. Nu există doar așteptarea ca opțiunile pe bază de plante să fie disponibile la scară largă, ci și ca produsele vegane să fie la fel de gustoase ca cele similare pe bază de produse de origine animală.

Compromisurile legate de calitate sau plăcerea gustului nu sunt o opțiune. Cu toate acestea, cerințele pentru ciocolată pe bază de plante depășesc elementul gustului. Mulți consumatori aleg dieta vegană sau flexitariană din motive ecologice sau de sănătate, așadar este esențial ca gustările cu ciocolată pe bază de plante să fie realizate cu ingrediente sustenabile și chiar nutritive. Când dezvolți un produs cu ciocolată pe bază de plante, concentrează-te nu doar pe eliminarea ingredientelor de origine animală, ci și pe asigurarea unor surse sustenabile și a unei valori nutriționale ridicate.

Marca de ciocolată belgiană Neuhaus a lansat o cutie cadou vegană cu bomboane de ciocolată cu aromele: ganaj cu yuzu și ghimbir, ganaj earl grey, caramel cu nuci pecan, caramel și caramel cu cafea. Pe eticheta de pe partea din față a ambalajului menționează că bomboanele sunt vegane, iar lista include și faptul că cacaua este obținută din surse 100% sustenabile, produsul nu conține ulei de palmier și ingredientele sunt de origine naturală, asigurându-se că toți consumatorii știu că produsele sunt ecologice și curate din toate punctele de vedere.

În 2025 nu va mai fi suficient să oferi o singură opțiune de ciocolată vegană. Extinde-ți produsele cu ciocolată pe bază de plante experimentând cu ingrediente complementare, precum nuci, plante aromatice, orez, cocos și ovăz. Aceste ingrediente sunt cunoscute pentru faptul că sunt sănătoase, sustenabile și delicioase, permițându-ți să dezvolți o gamă variată de produse cu ciocolată pe bază de plante, adaptate preferințelor în continuă schimbare ale consumatorilor.

3. Super-ingrediente

Știai că majoritatea consumatorilor globali consideră că plantele aromatice amplifică beneficiile pentru sănătate ale ciocolatei? De fapt, 68% dintre cei 20.000 de participanți la sondajul global în rândul consumatorilor cred asta. Deși ciocolata este deja considerată o gustare sănătoasă, consumatorii caută acum să amplifice beneficiile sale pentru sănătate, încorporând ingrediente nutritive suplimentare în dietă. Această practică, cunoscută drept acumularea beneficiilor, devine tot mai populară.

O bucată de ciocolată neagră este bună, dar ciocolata neagră îmbunătățită cu super-ingrediente, precum nuci, fructe, semințe și adaptogeni, este mai bună. Această tendință este deja foarte populară în țările vorbitoare de japoneză, spaniolă, portugheză și italiană. Conform cercetării noastre, pe parcursul anului 2025, interesul consumatorilor pentru super-ingrediente va crește în regiunile vorbitoare de franceză și va atinge apogeul în China, cu o creștere estimată de +21%.

Îmbogățește-ți ciocolata și produsele pe bază de ciocolată cu ingrediente funcționale și sănătoase pentru a le face și mai atrăgătoare. Un sfat important: nu te concentra doar pe super-ingrediente, ci și pe beneficiile acestora pentru sănătate. Obiectivele populare legate de sănătate sunt niveluri de energie crescute, reducerea stresului, îmbunătățirea funcției cognitive și întărirea sistemului imunitar. Inspiră-te de la mărcile de ciocolată de pe piață. Unele produse din ciocolată susțin că ajută la diminuarea disconfortului menstrual și că oferă strălucire pielii. Super-ingredientele populare includ: turmericul pentru proprietățile sale antiinflamatoare, ciupercile precum reishi și coama leului pentru beneficiile sale asupra funcției cognitive și spirulina deoarece crește nivelul de energie.

4. Echilibrul nutrițional

În ultimele 12 luni au existat peste 1,2 milioane de conversații și căutări online referitoare la produse cu și din ciocolată cu un amestec echilibrat de macronutrienți. Conform cercetării noastre constante în rândul consumatorilor, echilibrul nutrițional este una dintre cele mai discutate tendințe din industria ciocolatei. Se estimează o creștere constantă suplimentară în 2025 în țările vorbitoare de engleză, italiană și franceză. Între timp, se preconizează că această tendință va avea o creștere bruscă în regiunile vorbitoare de chineză și spaniolă, ratele de creștere fiind de 30% și respectiv 28%.

Ce își doresc consumatorii de la o gustare de ciocolată echilibrată? Cele două puncte de interes principale sunt conținutul redus de zahăr și un profil nutrițional amplificat prin super-ingrediente, după cum am menționat mai sus. În plus, încorporarea de grăsimi sănătoase și un conținut ridicat de fibre crește interesul consumatorilor.

Oamenii caută produse alimentare care se integrează într-o dietă echilibrată, oferind totodată plăcere și satisfacție. Lansarea unui baton Snickers cu conținut ridicat de proteine și conținut redus de zahăr este cel mai bun exemplu pentru această tendință. Consumatorii din întreaga lume caută produse cu o compoziție sănătoasă (sau mai sănătoasă), fără a compromite gustul și textura. Folosește aceste tactici pentru ca produsele tale dulci să răspundă acestor cerințe ale consumatorilor:

  • Redu conținutul de zahăr al produselor tale dulci cu ciocolată.
  • Pentru beneficii nutriționale suplimentare, încorporează grăsimi sănătoase, precum cele din nuci (alune de pădure, migdale, nuci) și semințe (dovleac, in).
  • Creează gustări de ciocolată cu conținut ridicat de fibre, care pot avea beneficii suplimentare pentru sănătatea intestinală și pot ajuta la reglarea nivelurilor de zahăr din sânge.
  • Dezvoltă ciocolată cu echilibru nutrițional pentru a fi potrivite pentru consumul zilnic sau, și mai bine, să aibă beneficii atunci când este consumată zilnic.
  • Extinde-ți portofoliul de produse pentru a răspunde nevoilor dietetice specifice ale oamenilor, precum opțiuni fără gluten, fără nuci, fără lactate și pe bază de plante.

Estimarea tendințelor pe baza datelor actualizate despre consumatori

Timp de peste un deceniu, Taste Tomorrow a susținut profesioniștii din industria brutăriei, patiseriei și ciocolatei anticipând preferințele viitoare prin cercetare globală detaliată în rândul consumatorilor. Pentru a face aceste estimări ale tendințelor pentru 2025, analizăm datele despre consumatorii online folosind tehnologii avansate de AI semantic. Monitorizăm căutările și conversațiile online despre pâine, produse de patiserie, prăjituri și produse de ciocolată în șapte limbi diferite și în peste 50 de piețe. Aceste date sunt combinate apoi cu statistici obținute în urma celui mai mare sondaj global în rândul consumatorilor din industrie, oferind o perspectivă globală complexă cu privire la starea actuală și viitoare a industriei alimentare.

Descoperă cele mai populare tendințe pentru industria patiseriei și ciocolatei în 2025

Află ce caută consumatorii când vine vorba de prăjituri, patiserie de lux și produse de ciocolată. În prezentarea noastră generală cu privire la cele mai populare tendințe privind produsele de patiserie pentru 2025 și cele mai populare tendințe în industria ciocolatei pentru 2025 vei afla că există un interes foarte mare pentru super-ingrediente și autenticitate locală.

Aprofundează tendințele ce revoluționează industria în 2024

Taste Tomorrow

Taste Tomorrow

Descoperă informații amănunțite despre comportamentul și atitudinile de consum ale consumatorilor de produse de brutărie, patiserie și ciocolaterie.

Cele mai populare tendințe în brutărie pentru 2025

Cele mai populare tendințe în brutărie pentru 2025

Explorează cele mai populare tendințe pentru 2025 cu statistici Taste Tomorrow, esențiale pentru fiecare expert din industria brutăriei. Descoperă ingredientele din surse locale, răspunde nevoilor consumatorilor preocupați de sănătate, continuă tendința populară a maialei și impresionează-ți clienții cu gustul pâinilor și produselor de patiserie clasice apreciate.

Cele mai populare tendințe în patiserie pentru 2025

Cele mai populare tendințe în patiserie pentru 2025

Explorează cele mai populare tendințe pentru 2025 cu statistici Taste Tomorrow, esențiale pentru fiecare expert din industria patiseriei: creații inspirate de tehnologie, fuziune culinară, porții perfecte și abordări picante. Descoperă cum aceste inovații, bazate pe date exclusive Taste Tomorrow, te pot ajuta să-ți dezvolți afacerea.