Religieuse - Rețeta Creativă

INGREDIENTE

Se glasează choux-urile cu ganache de ciocolată, apoi se acoperă cu crumble de cacao.

Mod de lucru

Choux

Se mixează ingredientele la viteză mică timp de 1 minut, apoi 5/6 minute la viteză mare.

Regim de coacere:

- cuptor rotativ sau convecție: la 180°C timp de 25 minute cu trapa  închisă, apoi se continuă coacerea timp de 5 minute cu trapa deschisă. Coacerea se realizează fără abur.

Crumble cacao

Se amestecă toate ingredientele cu paleta mixerului. Se întinde pe o tavă de copt și se coace la 175°C timp de 25 de minute. După răcire se macină.

Cremă anglaise

Se aduc la 85°C toate ingredientele amestecând continuu.

Cremă de ciocolată neagră

Se amestecă crema anglaise cu ciocolata topită. Se lasă la rece 12 ore.

Cremă de ciocolată lapte

Se amestecă crema anglaise cu ciocolata topită. Se lasă la rece 12 ore.

Ganache ciocolată

Se realizează un ganache apoi se toarnă peste choux-uri.