Pască

INGREDIENTE

METODA DE LUCRU

Frământare

Frământare: 4 minute lent + 7 minute rapid

Temperatură aluat: 30 – 31°C

Relaxare: 10 – 15 minute

Divizare și premodelare: 120 g (baza), 80 g (marginea sau coronița), 50 g (decorul de pe mijloc)

Dospire intermediară: 10 minute

Modelare

Modelare: Se întinde foaia de aluat (120 g) la 3 mm grosime și un diametru de 20 cm,  se așează la baza formei rotunde de copt. Se modelează fitilul (80 g), se împletește în două și se așează pe marginea formei. Se toarnă cu poșul 400 g de umplutură. Fitilul de 50 g împletit în două se așează în cruce pe mijloc.

Dospire finală: 75 – 90 minute la 35°C, umiditate relativă 70-80%.

Coacere

Coacere: Fără abur

Temperatura de coacere: 180-185°C, cuptor pe vatră

Timp de coacere: 30 – 35 minute

Umplutură

Se amestecă Puraser Cheese Filing cu Griș și Stafidele, se lasă 15-20 minute pentru hidratare.

Tips & Tricks

Înainte de coacere se ung prin pulverizare sau pensulare cu Sunset Glaze CL.