4 lent + 10 min rapid. Margarina se adaugă în ultimele minute de frământare
Temperatura aluatului
30-32°C
Relaxare
5 min-10 min
Umplutura
Se amestecă Tegral Walnut Filling cu apă, se lasă 15-20 min pentru hidratare. Se poate adăuga cacao, după preferinţă. Cantitatea totală de umplutură trebuie să fie circa 20% din cantitatea de aluat.
În funcție de dimensiunile tăvii.
Divizare
Metoda 1 (pentru cozonac simplu): Aluatul se divizează în bucăţi de 1100 g şi se premodelează rotund.
Metoda 2 (pentru cozonac împletit): Aluatul se divizează în bucăţi de 290 g şi se premodelează rotund.
Dospire intermediară
10 min
Modelare
Aluatul se întinde foaie de circa 0,5 cm grosime, se întinde umplutura pe toată suprafaţa şi se rulează în formă de fitil.
Metoda 1 (pentru cozonac simplu): 440 g umplutura, fitilul se aşează în tava unsă în prealabil cu Puralix (emulsie tavi).
Metoda 2 (pentru cozonac împletit): 220 g umplutura pe un fitil, se împletesc cele 2 fitile şi se aşează în tava unsă în prealabil cu Puralix (emulsie tăvi).
După ce ați topit bezelele în cuptorul cu microunde, puneți ambele mâini în bezelele topite și încearcați să vă dezlipiți degetele. Atunci o să observați cum ați făcut „pânza de păianjen” pe care o veți pune peste cozonac.
Folosim cookies pentru a vă oferi cea mai bună experiență pe website-ul nostru, pentru a recunoaște vizitele și preferințele repetate, precum și pentru a măsura și analiza traficul. Pentru a afla mai multe despre cookies, inclusiv cum să le dezactivați, consultați politica noastră privind cookies. Dând click pe „Accept toate cookies”, sunteți de acord cu utilizarea tuturor cookies-urilor