Savarină Exotică

Rețetă de cofetărie clasică reinventată

Savarină Exotică

Autor: Cristian Gae

MOD DE LUCRU

Coajă

Se amestecă toate ingredientele cu excepția untului și se frământă cu ajutorul cârligului.

După ce aluatul s-a omogenizat se adaugă untul la temperatura camerei și se continuă frământarea până se încorporează untul.

Se lasă în dospitor aproximativ 20 de minute după care se divizează la gramajul dorit și se așază în forme. 

Se dospesc după care se coc la temperatura de 180°C timp de aproximativ 20 de minute în cuptorul cu convecție.

Sirop

Se fierb toate ingredientele.

Jeleu exotic

Se amestecă zahărul cu pectina și se amestecă peste piureul de fructe. Se adaugă semințele de la batonul de vanilie. Se aduce la punctul de fierbere după care se adaugă cuburile de mango. Se fierb timp de 1 minut, apoi se toarnă în forme sferice din silicon și se congelează.

Vezi video

Vanilla Chanilly

Se încălzesc frișca, laptele și batonul de vanilie, se adaugă gelatina hidratată și se toarnă peste ciocolată. După ce se omogenizează, se adaugă frișca rece și se pune la frigider.

Când compoziția a ajuns la 5-8°C se spumează.

Mod de asamblare

Se însiropează coaja de savarină, se pune în mijlocul acesteia sfera de jeleu congelat și se decorează cu o avelină din chantilly.