Regina Maria - Rețeta sănătoasă

Rețetă reinventată

Asamblare

Vom folosi un silicon în care construim prăjitura. Vom pune prima dată stratul de Topfil Agrumes după care un strat din cremă ganache apoi blatul pufos. Lăsăm la congelator până la setarea completă.

Scoatem din forma de silicon și scufundăm imediat în glazura crocantă.

Prăjitura o așezăm pe biscuit.

Deasupra vom atașa o tăbliță de ciocolată realizată cu Belcolade Noir Selection SR și vom decora cu fructe de pădure.

Regina Maria - Rețeta Sănătoasă

Autor: Cristina Stancu

MOD DE LUCRU

Blat pufos

Se separă ouăle. Albușurile se bat cu zahărul și cu sarea până devin o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă gălbenușurile apoi se încorporează făina, miezul de nucă tocat, Belcolade Grains și stafidele care în prealabil au fost lăsate la hidratat în lichior de portocale.

Compoziția se întinde într-o tavă 40/60 și se coace la temperatura de 170°C timp de 7 minute.

Cremă ganache

Se aduce la punctul de fierbere frișca, coaja de lămâie și glucoza.

Se toarnă peste ciocolată și se lasă la răcit.

Se adaugă untul când compoziția are 30°C.

Se emulsifiază cu un blender.

Glazură crocantă

Se amestecă toate ingredientele și se utilizează la temperatura de 30°C.

Biscuit

Se amestecă toate ingredientele până la obținerea unui aluat omogen.

Se lasă la frigider timp de 2 ore. Se întinde la grosimea de 3 mm și se coace între 2 foi de silicon perforat la temperatura de 160°C timp de 11-12 minute.