12 ian. 2023
„Ceva nou” întotdeauna vine la pachet cu un întreg șir de oportunități și responsabilități. Pentru Corina, „ceva nou” a reprezentat o mulțime de amintiri frumoase și lecții practice. În clasa a IX-a pornea în călătoria cofetarilor de succes cu intenția să învețe cât mai multe rețete pe care să le poată realiza în bucătăria de acasă. Acum, în ultimul an de Bakery School, își dorește să-și perfecționeze abilitățile nu doar pentru a realiza deserturi delicioase acasă, ci pentru a-și demonstra abilitățile într-o adevărată cofetărie.
Ceea ce o caracterizează pe Corina este eleganța cu care realizează deserturile. Grija și migala cu care decorează fiecare prăjitură, tort sau fursec sunt cele ce conturează abilitățile sale de cofetar. Încă își aduce aminte prima zi în care a reușit să facă o prăjitură cap-coadă fără ajutorul mentorului. Trio Chocolate se numea. Pe atunci era unul dintre deserturile ei preferate.
„Unul dintre cele mai dificile lucruri întâmpinate în laborator este așteptarea până la coacerea desertului.“ Știe cât de importantă este răbdarea într-o cofetărie, însă, există momente în care nu se poate abține și se așează în fața cuptorului, timp în care privește cum crește aluatul și se gândește la cum îl va decora de această dată.
De-a lungul celor 3 ani de Bakery School ea a fost constant prezentă la orele de teorie și practică. Preferatele ei erau întotdeauna orele în care făcea echipă cu Cătălina Neagu.
Cofetăria rămâne o pasiune foarte importantă pentru Corina. De altfel, își dorește ca în curând prăjiturile ei să nu rămân în laborator, ci să fie prezentate frumos în vitrine și gustate de către consumatorii de pretutindeni.