Brutăria de unde vei cumpăra pâine în anii următori va fi a unui absolvent de la Bakery School. În cofetăria de unde îți vei comanda tortul de nuntă sau de botez va lucra, cu migală, un fost elev de-al nostru. Te poți implica de acum, în singurul program educațional din România care creează pâinea viitorului și deserturi după noile standarde de nutriție, ca partener de practică, sponsor sau prin redirecționarea de impozit. Le poți face și pe toate trei!
Bakery School România este unica școală în sistem dual din România dedicată brutăriei, patiseriei și cofetăriei. În parteneriat cu Liceul Tehnologic „Marin Grigore Nastase” din Tărtășești și Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” din Cluj-Napoca, Puratos România prin Bakery School investește în dezvoltarea profesională a generațiilor tinere fără acces la resurse de educație, care aspiră la un viitor promițător. Cu fiecare generație absolventă ne propunem să creștem semnificativ numărul profesioniștilor calificați și bine instruiți din domeniu. Adolescenții au acces la burse, mentori, laboratoare dotate după ultimele standarde, ingrediente de cea mai bună calitate, concursuri care să îi motiveze și o reprezentare pe măsură pe piața muncii.
Proiectul este inițiat și susținut în întregime de Puratos Group și activează în 7 țări din toate colțurile lumii: India, Brazilia, Mexic, Africa de Sud, România, Filipine și America. Ne propunem să ridicăm standardele educației profesionale în România și tu te poți implica alături de noi. Anual, îți poți redirecționa gratuit 3.5% din impozitul tău către Bakery School România.
„La Bakery School le oferim elevilor șansa la o educație de calitate, nu îi învățăm doar o meserie, ci îi învățăm să fie oameni și să pășească cu dreptul în viața lor de adult.” - Andreea Ciocănescu, Marketing Manager la Puratos România
Elevi bine pregătiți zilnic de către mentori și profesori care activează în industria alimentară, eforturi răsplătite prin burse, concursuri, transport gratuit, workshop-uri de dezvoltare personală, echipamente tehnologice noi și oportunități de angajare după finalizarea studiilor. Toate susținute integral de către Puratos România, liderul în producția de game complete de produse inovatoare, materii prime și expertiză practică în brutărie, patiserie și industria ciocolatei.
„Împreună, alături de Bakery School aducem un program de educație pentru tineri, cu scopul de a le arăta că indiferent de mediile din care vin, provocările pe care le au, există tot timpul acces nelimitat la ceva ce nimeni nu ne poate lua: puterea de a visa.” - Anca Neuhoff, Cofondator Creatorii de Vise
4 tineri talentați au avut oportunitatea de a învăța despre arta deliciilor în laboratorul cofetăriei Ana Pan, cei mai buni parteneri Puratos România. Și-au dorit foarte mult să învețe și să-și formeze mâna de lucru sub îndrumarea profesioniștilor de aici. Profesioniști alături de care reușim, în continuare, să pregătim viitorul!
Prima lună din 2024 a dat startul provocărilor în Tărtășești. Pe parcursul unei săptămâni pline de energie și muncă, 12 elevi din clasa a X-a au participat la primele lor ore de practică. Timp de 6 ore pe zi, și-au exersat abilitățile de lucru în cadrul centrului de wellness și relaxare din Balotești, București. Au celebrat debutul. Mai departe se pregătesc pentru viitor de brutar și cofetar!
„Generațiile de tineri absolvenți ai Bakery School vor fi deja considerați calificați în domeniu după terminarea liceului. Ne dorim să continuăm extinderea misiunii Bakery School, ideal în fiecare oraș mare din țară”. - Gabriela Bereș, Director Regional Puratos pentru Europa Centrală și de Est
Visul meu este să devin brutar și să-mi deschid propria brutărie. - Mihai, elev Bakery School
Visul meu este de a călători și de a pune amprenta prin prăjiturile pe care le fac la Bakery School. - Eunice, elevă Bakery School
Pasiunea lui Ionuț pentru cofetărie își are rădăcinile din copilărie, încă de când pregătea prăjituri pe blatul din bucătărie alături de mama sa.
Practica nu a făcut-o doar în laborator. Vara anului 2022 a reprezentat debutul său într-o cofetărie adevărată.
Să-l cunoaștem pe Ionuț, absolvent al Bakery School!
Cum totul are un început, pasiunea pentru deserturi a apărut în viața Cătălinei încă de când era copil. Fiind o fire curioasă și atentă la detalii, încă de pe atunci își făcea de lucru pe lângă mama ei pentru a învăța să pregătească prăjituri.
Să o cunoaștem pe Cătălina, absolventă a Bakery School!
Înscris la cursuri din pură întâmplare, dar atras de orele de cofetărie din adevărată pasiune. Alin a învățat bazele și a ajuns în ultimul an de Bakery School cu o puternică motivație, aceea de a-şi deschide propria sa cofetărie.
Să-l cunoaștem pe Alin, absolvent al Bakery School!
Ceea ce o caracterizează pe Corina este eleganța cu care realizează deserturile. Grija și migala cu care decorează fiecare prăjitură, tort sau fursec sunt cele ce conturează abilitățile sale de cofetar.
Să o cunoaștem pe Corina, absolventă a Bakery School!
Lipsa semnificativă a angajaților calificați din industria alimentară a inspirat Puratos Group să investească în proiectul educațional Bakery School.
Principalul obstacol care a împiedicat până acum și împiedică în continuare dezvoltarea afacerilor și îmbunătățirea produselor de panificație și cofetărie este numărul insuficient al brutarilor, patiserilor și cofetarilor calificați și instruiți să folosească noile tehnologii alimentare.
O generație tânără care susține dezvoltarea meseriilor din brutărie, patiserie și cofetărie se reflectă imediat în societate: o pâine mult mai bună la raftul magazinelor din cartier, o prăjitură bine însiropată în zilele posomorâte, mai mulți angajați bine pregătiți care muncesc cu drag, și nu în ultimul rând, mai multe generații care aspiră către aceleași valori. Împreună pregătim viitorul!