18 oct. 2022
Ne întoarcem în clasa a 9-a, la prima oră de cofetărie Bakery School, acolo unde povestea lui Alin începea.
Înscris la cursuri din pură întâmplare, dar atras de orele de cofetărie din adevărată pasiune, bobocul Alin descoperea în anul 2020 pentru prima dată tainele cofetăriei. Cu răbdare a învățat bazele și a ajuns în ultimul an de Bakery School cu o puternică motivație, aceea de a-şi deschide propria sa cofetărie.
Ceea ce îl caracterizează pe Alin este ambiția. Întotdeauna țintește sus și niciodată nu se dă bătut până nu reușește ceea ce își propune. Pentru el, ambiția, răbdarea și atenția sunt la fel de esențiale ca ustensilele unui cofetar. Nu pleacă nicăieri fără, știe cât de multă nevoie are de ele în următoarele creații, la fel ca magia pe care o folosește cel mai des în laborator: ciocolata. Ingredientul său preferat care poate fi modelat foarte ușor și la fel de ușor transformat și în artă.
Parcursul său în cadrul orelor de practică a fost unul cursiv. De-a lungul celor 3 ani de școală a demonstrat că este un elev competitiv și muncitor. Constant prezent la orele de teorie și practică, prezent și în afara acestora la programul său de muncă în construcții, unde lucra pentru a câștiga un ban de buzunar. Pentru el, provocările niciodată nu au fost dificile, ele au fost privite atent și din curiozitate, apoi trecute cu brio cu fiecare ocazie. În viitor se vede conducând propria cofetărie și își dorește să aibă un loc unde lumea să se bucure de deserturile sale și să se simtă bine într-o atmosferă plină de viață.
La fel cum este și proverbul: ce semeni, aceea vei culege, putem spune de Alin că va culege în curând numai reușite ca viitor cofetar pentru pasiunea și munca pe care le-a semănat.