16 sept. 2022
Cătălina este în pragul absolvirii. A mai rămas un an până va deveni absolventă a școlii Bakery School România. Cum totul are un început, pasiunea pentru deserturi a apărut în viața ei încă de când era copil. Fiind o fire curioasă și atentă la detalii, încă de pe atunci își făcea de lucru pe lângă mama ei pentru a prinde câteva informații valoroase, dar și pentru a dobândi îndemânare. Ulterior, în clasa a VIII-a a decis că Bakery School România este școala perfectă pentru ea, iar cofetăria prima ei dragoste.
La început orele de practică erau un deliciu, la fel ca acum ele continuă să fie în topul preferințelor Cătălinei. Dat fiind faptul că, orele de practică s-au dublat anul acesta, entuziasmul nu a dispărut. Din contră, pasiunea pentru deserturile cu ciocolată și decoruri fine este din ce în ce mai mare, iar curiozitatea crește atunci când se gândește la torturile de anul acesta. Ceea ce o ambiționează și mai mult să continue să facă ce știe mai bine: să creeze artă din deserturi.
Dacă ar fi să descrie meseria de cofetar, ar folosi doar 3 cuvinte: delicatețe, creativitate și joacă. Nu este de mirare că cel mai mult îi place:
Să combine arome
Să creeze deserturi
Să orneze torturi
Ingredientul cheie este ciocolata, iar tortul pe care îl finalizează întotdeauna cu brio este tortul 3 ciocolate. Concursurile nu o dau înapoi, ba chiar o fac câștigătoare. În primul său concurs Bakery School România, a adus în fața juraților acest tort, aprecierile și laudele au acaparat momentul, făcând-o câștigătoarea concursului. „Pentru a fi un cofetar adevărat ai nevoie de experiență, multă practică și multă teorie.”. Pentru că așa cum ne spune și Cătălina: „Atunci când știi teoria, e floare la ureche practica.”. După finalizarea studiilor Cătălina își dorește să capete cât mai multă experiență în cofetăriile din jurul localității ei, ca apoi să deschidă ea însăși o cofetărie.