21 dec. 2022
În aer plutește mirosul sărbătorilor de iarnă! Iar o experiență alimentară autentică se bazează pe gust, poftă, plăcerea de a savura ceva bun, aspectul, aroma și textura produselor de cofetărie, după cum ne-a dezvăluit cercetarea de piață Taste Tomorrow. Și, cum orice pretext e bun, te invităm să descoperi colecția noastră de 6 rețete și idei de deserturi festive, perfecte pentru această perioadă magică a anului. De la aromele inconfundabile care dau gustul Crăciunului, la tehnicile spectaculoase de decorare, am adunat tot ce ai nevoie pentru a crea cele mai cuceritoare deserturi pentru consumatori. Inspiră-te și impresionează prin aceste creații speciale de cofetărie.
Sărbătorile de iarnă nu ar fi complete fără un desert care să încânte simțurile. Iar Christmas Ball este alegerea perfectă! Cu un aspect atractiv, în formă de glob, acest desert ar putea fi chiar globul din bradul de Crăciun. Iar interiorul este la fel de impresionant: un delicios mousse de ciocolată cu gust de caramel sărat, coajă de portocală rasă și inserție de anason, pentru un plus de savoare. Totul încununat de o glazură strălucitoare, care completează perfect aspectul festiv.
Sfaturi de cofetărie:
Pentru inserția cu anason, fierbe laptele cu steluțele de anason până ajunge la aproximativ 85°C, apoi pune inserția într-un mulaj de silicon și las-o la rece.
Ca să obții un mousse care nu se taie, folosește frișca semi-bătută - cu atât mai mult dacă folosești frișcă naturală, care este mai sensibilă decât cea vegetală.
Toarnă mousse-ul doar pe jumătate în mulajul de silicon, așteaptă câteva minute (maxim 10) ca să se întărească mai bine, apoi adaugă inserția de anason congelată. Altfel, inserția se va duce direct la fundul mulajului.
Rețetele de cofetărie dezvoltate de consilierii noștri tehnici aduc un plus de creativitate și originalitate în cofetăria de sărbători. Printre acestea se numără Buche Rampberry. Inspirată din desertul tradițional franțuzesc de Crăciun „buche de Noel”, în formă de buturugă, varianta noastră propune un delicios mousse de zmeură, îmbrăcat în glazură roșie cu decoruri din ciocolată albă.
Sfat de cofetărie:
Pentru a stabiliza glazura roșie și pentru a te asigura că ornamentele de ciocolată rămân în poziție, este important să alegi un tip adecvat de glazură. Noi am folosit Miroir Glassage Fruits Rouges, creată special pentru astfel de aplicații. Glazura trebuie folosită la o temperatură de 35-40°C și aplicată obligatoriu pe produsul congelat. După aceea, trebuie să îndepărtezi pelicula de gheață de pe produs, pentru a evita ca glazura să cadă (dacă nu faci acest lucru, glazura va cădea automat).
Ideal pentru a aduce un plus de bucurie și veselie în timpul sărbătorilor de iarnă, Chouski asortează aroma de măr cu scorțișoară la gustul inconfundabil al cremei diplomat cu frișcă bătută. Adaugă și un zâmbet după gust și nu ezita să te inspiri din această rețetă pentru a-ți încânta clienții cu un desert festiv delicios.
Magical Holiday este un desert somptuos, învăluit de multă ciocolată neagră. Din blat pufos de ciocolată. Cu ganache mătăsos de ciocolată și coajă de portocală rasă. Cu glazură și decoruri de ciocolată. Îți imaginezi ce gust are?
Sfaturi de cofetărie:
Pentru a obține un luciu perfect în decorurile din ciocolată, folosește două folii. Acestea, alături de un tub, te vor ajuta și să obții decoruri mult mai subțiri și mai detaliate. Când lucrezi cu ciocolată reală, asigură-te că este cristalizată și ia în considerare temperatura și umiditatea pentru setarea ciocolatei.
Pentru decorul final folosește zahăr pudră termorezistent.
Colecția ta de rețete se poate îmbogăți de azi cu un nou desert: Rudolph. În formă de ren și decorat cu ornamente de ciocolată, desertul din rețeta noastră combină texturi și gusturi de ciocolată diferite, conducând la un rezultat memorabil. Pe scurt, un blat crocant cu gust de ciocolată cu lapte și alune, mousse de ciocolată neagră și inserție în ciocolată albă de vin roșu cu scorțișoară și portocală.
Așa-i că, la capitolul gust, tartele cu vanilie sunt universale? Prin urmare, consilierii noștri tehnici în cofetărie au creat Amber Tart cu ganache de vanilie. Doar că, spre deosebire de desertul clasic, au adăugat cremă de migdale și jeleu de mere cu scorțișoară și au obținut un desert care se potrivește cu spiritul sărbătorilor.
Sfaturi de cofetărie:
Asigură-te că aluatul de tartă este foarte rece pentru a putea fi mai ușor de prelucrat.
Folosește forme perforate pentru a permite aluatului să rămână pe formă pe tot parcursul coptului.
Înainte de a introduce tartele în cuptor, pune-le pentru câteva minute în congelator ca să își mențină forma. Abia după ce le scoți, taie marginile aluatului pentru a obține o formă perfectă.
Sperăm că aceste idei te vor ajuta să-ți îmbogățești propunerile de deserturi festive pentru clienții tăi. Continuă să urmărești blogul nostru pentru și mai multă inspirație în anul care vine. Iar dacă ai întrebări sau vrei să dezvoltăm o rețetă unică pentru cofetăria ta, nu ezita să ne contactezi.