10 iun. 2021
Un stomac fericit este cheia pentru a te simți mai bine! Știați că microbiomul intestinal uman găzduiește peste 100 de miliarde de microorganisme? Și toate trebuie să fie fericite. Cum? Prin echilibru. Este ceea ce le place! Prosperă într-un mediu cu o mare diversitate de sute de specii diferite și un raport adecvat între bacteriile „bune” și „rele”.
Nu este de mirare că această vastă populație din interiorul corpului este crucială pentru bunăstarea fizică și mentală. Și este fundația a 70% din sistemul imunitar. De aceea, sănătatea stomacului și buna funcționare a intestinelor ne privește pe toți, nu doar pe cei cu probleme digestive. Creșterea interesului cu privire la sănătatea sistemului digestiv creează nevoia de alimente naturale, accesibile și gustoase, care asigură o digestie corectă. Haideți să aflăm cum putem răspunde la această cerere a consumatorilor.
Ne influențăm sănătatea prin ceea ce mâncăm. Mai ales dacă ne influențează favorabil digestia. Exact asta fac, de exemplu, probioticele, care se găsesc în iaurt și în alte produse lactate fermentate. Adaugă bacterii bune microbiomului uman.
Pâinea poate juca un rol diferit, unul prebiotic. Fibrele din pâine hrănesc bacteriile bune care se găsesc deja în intestin, ajutându-le să se înmulțească și contribuind la starea de bine.
Este ușor de înțeles de ce arta pâinii este o sărbătoare a vieții de 250 de generații. Pâinea este prezentă în rutina noastră, ceea ce o recomandă firesc pentru o dietă prietenoasă cu digestia. Când vorbim de pâine vorbim de combinația încântătoare dintre miros, textură, prospețimea miezului și gustul său bogat. Clubul admiratorilor este imens datorită diversității de texturi și tradiții în procesul de realizare a pâinii. Acum imaginați-vă, cum ar fi dacă această pâine atât de iubită ar putea fi hrana de zi cu zi de care are nevoie sistemul digestiv uman?
Deși pâinea noastră cea de toate zilele este cel mai banal aliment, coacerea pâinilor benefice unui sistem digestiv sănătos este o artă pe care o stăpânim și o știință pe care o perfecționăm. Cu peste o sută de ani de experiență în produse de brutărie, la Puratos nu ne oprim niciodată să explorăm, să reflectăm și să descoperim noi modalități de a profita la maxim de ingredientele care sunt atât de iubite de consumatori: de la cele mai gustoase fibre până la noile noastre soluții pe bază de maiele. Este timpul să le oferim brutarilor o voce în dialogul privind sănătatea digestiei, pe măsură ce gustul și sănătatea evoluează.
Pâinea pe care a făcut-o un brutar cu mii de ani în urmă într-un cuptor cu flacără deschisă și pâinea care tocmai a ieșit din cuptorul brutăriei de lângă tine sunt două lucruri destul de diferite, dar cu aceleași gene: cerealele. Și am învățat cum să profităm la maxim de acestea, provocați fiind de eforturile generațiilor anterioare. Iar ultimele noastre soluții merg și mai departe; permițându-vă să realizați pâini cu beneficii pentru sănătate și, mai ales, pentru digestie!
Gama Softgrain este inspirată din vechea tradiție germană de făcut pâine, prin care boabele de secară erau fierte, sau mai bine zis „gătite la o temperatură controlată” pentru a fi mai gustoase și pentru a-și menține prospețimea pe o perioadă mai lungă și totodată pentru a beneficia de nutrienții existenți în boabele de cereale.
Descoperiți 3 beneficii cheie ale SOFTGRAIN:
Boabele de cereale sunt adevărate minuni prin capacitatea pe care o au de a da viață unei noi plante. Când o cereală încolțește, aceasta pornește un proces de creștere prin care sunt eliberate multe substanțe nutritive din interiorul bobului. O sămânță conține trei părți comestibile – germenele, endospermul și învelișul protector. Germenele este embrionul care în procesul de creștere se hrănește cu acești nutrienți pentru a susține creșterea unei noi plante. Este de reținut că în timpul încolțirii se activează anumite enzime care facilitează absorbția mai multor nutrienți de către organism decât în cazul cerealelor care nu au fost supuse procesului de germinare.
Ce este unic în procesul de germinare Puratos?
Procesul este bine controlat cu scopul de a obține boabe încolțite care sunt sigure și sănătoase, cu aport de substanțe nutritive. După selectarea cu atenţie a cerealelor ce urmează a fi germinate, acestea se ţin în tancuri cu apă timp de 24 ore. Cu ajutorul unor containere unice, concepute de experţii Puratos, pentru a simula condiţiile de temperatură şi climat existente în sol, se începe procesul de încolţire a cerealele hidratate în prealabil, proces ce durează până la 5 zile. Atunci când lăstarii ajung la dimensiunea optimă pentru un maxim de nutrienţi, începe procesul de fermentare îndelungată a boabelor (până la 72 de ore), pentru a aduce boabelor încolțite un plus de savoare, nuanță și un gust dulceag.
Contați pe experiența noastră de un secol vechime în industria de panificație pentru a realiza cele mai gustoase pâini cu beneficii pentru sănătate și, mai ales, pentru digestie! Beneficiați chiar azi de super-puterea pe care Gama Softgrain o oferă pâinilor, în timp ce explorăm potențialul pe care îl pot avea. Pentru buna funcționare a sistemului digestiv!