Pumpkin Mousse

INGREDIENTE

     

Autor: Andrei Stănescu

Metodă de lucru

Blat cu dovleac

Se amestecă Tegral Satin Cream Cake CL împreună cu ouăle, uleiul și apa până se omogenizează, iar la final se adaugă cubulețele de dovleac copt. Se coace la 165ºC pentru 15-20 de minute.

Mousse de dovleac

Se amestecă piureul de dovleac împreună cu laptele și se țin pe foc până la 85ºC, după care se adaugă peste untul de cacao, masa de gelatină și scorțișoara. La final când compoziția ajunge la o temperatură de 35ºC se încorporează Passionata semi-bătută.

Inserție de dovleac

Dovleacul tăiat cubulețe se călește cu zahărul, până rămâne puțin crocant. O parte din compoziție se face piure, în care se încorporează restul cubulețelor rămase, alături de gelatină. 

Finisare și decorare

Pentru decorare avem 2 variante:

Varianta 1 – Se topește untul de cacao împreună cu Belcolade Selection Blanc Cacao Trace și colorantul liposolubil. Amestecul obținut se pulverizează pe tortul congelat.

Varianta 2 – Se încălzește Miroir Glassage Neutre la 35-40ºC și se adaugă colorantul. Glazura obținută se aplică pe tortul congelat.

Vezi video

Descoperă rețete de Halloween îngrozitor de bune