Tartă cu zmeură și fistic

Rețetă PatisFrance

INGREDIENTE

ASAMBLARE ȘI FINISARE

  • Se mulează tarta și se coace la 160°C timp de 15 minute.
  • Se toarnă 15 g de cremă de fistic în fiecare tartă, se pune zmeura congelată și se coace.
  • Se umple o sferă de 55 mm cu 20 g de ganache spumat, apoi în interiorul ganache-ului se pune coulis de zmeură, după care se congelează.
  • Se scoate din formă și se scufundă în glazura de fistic, se elimină surplusul de glazură și se pune deasupra tartei.
  • Se decorează cu bucăți de fistic.

MOD DE PREPARARE

Aluat fraged

Se amestecă toate ingredientele.

Se întinde aluatul până la grosimea de 2 mm și se mulează în forma de tartă. Se coace la 160°C timp de 15 minute.

Cremă de fistic

Se amestecă zahărul și untul, se adaugă pudra de fistic, apoi treptat ouăle. Se umplu tartele precoapte cu 15 g de cremă. Se pun 2-3 bucăți de zmeură congelată în cremă și se coace totul, din nou, 8-10 minute la 160°C.

Ganache de vanilie spumat

Se încălzește frișca, mierea și vanilia. Se adaugă gelatina hidratată și ciocolata.

Se amestecă și se adaugă frișca rece.

Se păstrează la frigider jumătate de zi.

Se spumează și se umple o sferă de 55 mm cu 20 g de ganache spumat.

Coulis de zmeură

Se încălzește piureul de zmeură și se adaugă gelatina hidratată. Se lasă să se răcească.

Glazură de fistic

Se aduc la punctul de fierbere toate ingredientele și se așteaptă până acestea ajung la 35-40°C.

Descoperă rețete de inspirație cu PatisFrance